Studio Steelblue | blog

Een tijdje geleden ben ik het nieuws minder gaan volgen, ik heb niet altijd meer zo veel behoefte aan de overwegend negatieve berichtgeving. Van het lezen van 2 kranten per dag en het continue volgen van alles via de diverse social media ben ik naar een minieme informatie inname gegaan. En vandaag is de dag dat dit mij enorm gaat opbreken…

Vandaag is de dag dat de boeren in opstand komen en massaal met hun tractors naar het Malieveld in Den Haag rijden via de snelwegen. Gevolg.. de drukste ochtendspits ooit in Nederland. En juist vandaag staat voor mij een superleuke klus in de agenda, ik mag naar Venlo, naar In the Mood Lifestyle boutique. Dit is ons nieuwste verkooppunt van Studio Steelblue en ik ga vandaag bij ze op bezoek om de collectie persoonlijk af te leveren.

Het regent pijpenstelen buiten en wanneer ik wakker ben lees ik op NU.nl over het protest… OEPS!! Even vergeten.. Om half 9 ben ik op kantoor om een doos met voorraad uit onze kluis te halen. Ik neem uiteraard ook onze showcards en een poster mee. Onze gerecyclede hangers (deze krijgen binnenkort een eigen blog) krijgen ook een plekje en na het uitprinten van wat wash and care instructies ben ik er klaar voor. Mijn vader heeft ingestemd om vandaag als privé chauffeur op te treden, wat een fijne luxe voor een beginnend label!

Google maps heeft goed nieuws voor ons, omdat we na de spits vertrekken en de boeren inmiddels zijn aangekomen in Den Haag is onze route geheel file vrij. Lekker. Onderweg blijkt dat de moderne techniek inderdaad gelijk heeft gehad, soepel en snel rijden we richting het zonnige zuiden. Nadat we de auto aan de rand van het centrum hebben geparkeerd doet het volgende probleem van de beginnende label eigenaar zich voor.. hoe gaan we die grote doos door het centrum van Venlo sjouwen.. 2x lopen is de enige optie. Gelukkig is leren een van de vele doelen die Bianca en ik ons gesteld hebben. Dit is weer een mooi leermomentje.

Midden in het gezellige centrum van Venlo ligt de Jodenstraat, een echte winkelstraat gevuld met een fijne mix van speciaalzaken waaronder In the Mood Lifestyle boutique. Hier zijn Maaike en Lisa Noppert al bijna 10 jaar aan het bouwen aan hun winkel en met succes, sinds begin 2019 zijn ze verhuisd naar hun huidige pand, waar ze na een grondige verbouwing veel vierkante meters hebben toegevoegd. En daardoor hun collectie hebben kunnen uitbreiden met nog meer mooie toonaangevende dames- ,heren- en lifestyle merken. De winkel geniet ook grote bekendheid door de mooie events die ze organiseren waarin fashion, lifestyle en food in een mooie combinatie samenkomen.

En vandaag is de dag dat wij Studio Steelblue mogen toevoegen aan hun collectie! Hoe tof is dat! Aangekomen bij de winkel ligt de loper al voor ons uit en worden we hartelijk ontvangen door Lisa en haar collega Gina. Onder het genot van een kop thee praten we bij over de ontwikkelingen van on- en offline retail en praat ik de dames bij over de brandstory van Studio Steelblue en de gedachte achter de huidige collectie. Zoals het echte liefhebbers betaamd storten ze zich gelijk op de collectie, ik word erg blij van de complimenten die ik mag ontvangen over de modellen, materialen en de labeling! Yes! Altijd lekker om deze te ontvangen van vakgenoten! Nadat ik wat beeldmateriaal heb geschoten voor de video bij deze blog vangen we de terugreis aan. Maar niet nadat we een heerlijk broodje hebben gegeten, Limburg is niet voor niets de provincie waar het om genieten draait toch?!

Thuisgekomen stuur ik nog een e-mail met aanvullend beeldmateriaal en informatie, hierop ontvang ik van Maaike een super leuke reactie: ze hebben na ons bezoek een vertegenwoordiger van een ander merk over de vloer gehad die ook erg enthousiast was over onze collectie!

Al met al een super geslaagde dag en dat nieuws.. dat ga ik misschien toch weer iets intensiever volgen!

Tot snel!

Joost

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment