Studio Steelblue | blog Studio Time event

Ja, laten we het gewoon doen! Bianca en ik lopen al tijden met het plan om een leuk event te organiseren voor Studio Steelblue. Vanwege onze drukke werkzaamheden naast het merk is het er nog niet van gekomen. Maar ineens is er een gaatje in de agenda en kunnen we alles samen laten vallen. Het is nog wel even aanpoten, de collectie is nog niet klaar op het moment dat we dit bedenken… 

Studio Steelblue is voor ons een lifestyle en daarin hoort ook een leuk event waarin we kunnen laten zien wie we zijn, waarin alles samenkomt waar het bij ons label om draait. Het genieten van leuke dingen, lekker eten en drinken, fijne muziek en mooie kleding is voor ons iets wat super belangrijk is in het leven. Dus willen we een event neerzetten wat alles uitademt waar wij voor staan. De locatie is snel gekozen, onze Studio bevindt zich in een prachtig oud bankgebouw in het centrum van Oudewater, waarin nu diverse mooie bedrijven kantoor houden. De gezamenlijke lunchruimte en keuken bieden samen met onze eigen Studio en kluis de perfecte plek om dit eerste kleinschalige event te hosten. Voor de drankjes komen we al snel uit bij onze lokale Stadsbrouwerij Oudewater en aangevuld met hapjes en koekjes van de ambachtelijke bakker is dat onderdeel ook perfect ingevuld. Om dat het gezinsleven ook een belangrijk onderdeel van onze lifestyle is willen we ook iets leuks voor de kids hebben, hierin biedt het design van onze nieuwe samenwerking met MrLoesoe uitkomst. Dit leent zich perfect om een kleurplaat van te maken, een kolfje naar de hand van Bianca. Check!! Sinds 2 weken bouwen we aan onze eigen playlist op Spotify , the sounds of the saturday morning. Ook deze moet natuurlijk een onderdeel van het event zijn. Inschrijflijsten voor de aanvulling van de lijst maken, goede speaker meenemen en ook dit is geregeld! Maar nu nog een onmisbaar onderdeel van het event.. de kleding!

De collectie die we willen pre launchen (lanceren voordat hij daadwerkelijk te koop is) is de collaboration die we zijn aangegaan met Rick aka MrLoesoe van LoesoeArt. Onder de naam StSt X MrLoesoe hebben we een sweatshirt en T-shirt ontwikkeld van organische katoen die in Haarlem gezeefdrukt zijn en voorzien van onze Studio Steelblue branding. Rick heeft een tof artwork aangeleverd wat onze samenwerking perfect symboliseert. Zijn cartoon toont een mannetje wat met een gieter plantjes water geeft, deze beelden de groei en zorg voor natuur en milieu uit, een van de kernwaarden van Studio Steelblue. Ook zijn allerlei subtiele details te ontdekken zoals het nummer 13 wat het geluksgetal is van Joost. Om de collectie compleet te maken hebben we ook een Studio Steelblue branded t-shirt ontwikkeld, met een subtiel logo onder de halslijn en op de voorkant Sustainable is hard, onze knipoog naar streetwear en straattaal. Op de achterkant heeft het shirt ook nog een een stijlvolle print. Samen vormen deze stuks onze eerste stap richting streetwear, waarin wij willen laten zien dat streetfashion en verantwoordelijk produceren, ambacht en nadenken over wat je doet perfect samengaan. 

Omdat dit event zo spontaan ontstaan is, moeten we nog alles op alles zetten om de collectie op tijd binnen te krijgen. Gelukkig zijn onze productie partners flexibel en kunnen ze de eerste stuks nog snel produceren. Frans, de vader van Joost, en parttime klusjesman voor Studio Steelblue is gelukkig beschikbaar om de kleding op vrijdag op te gaan halen.. pffff weer een zorg minder!!

Het is het weekend van het Oktober fest in Oudewater, met op vrijdag een mega bingo en zaterdag een groot feest. Voor de bingo hebben we een van onze plaids als prijs gesponsord. Bianca is zelf aanwezig om de sfeer te proeven en lekker mee te bingoën, helaas zonder een prijsje te winnen! In de 2e ronde is ons plaid aan de beurt.. en de gelukkige winnaar is Amber! Wij wensen je veel warme avonden! 

Zaterdag ochtend vroeg ben ik al in de Studio om alles op te ruimen en aan te kleden. Ondertussen werken Bianca en haar moeder hard aan de laatste items van de nieuwe collectie zodat alles op tijd klaar is voor 14.00. Om 12.00 gaat de deurbel en staan mijn schoonouders al voor de deur, oh oh! Even de uitnodiging verkeerd gelezen, gelukkig wonen we dichtbij en gaan ze even lunchen bij Marieke en kan ik nog even verder met de laatste dingen. 

Om 14.00 is het zover, alles staat klaar, de collectie ligt er mooi bij, het bier staat koud, de muziek speelt en de koffie pruttelt. Omdat het zo’n spontane actie is en er allerlei andere activiteiten in en om Oudewater zijn zullen we zien wie er komt. Al snel is het volle bak! Er komen spontaan mensen binnen, we krijgen leuke cadeau’s, de kids rennen rond en de kleurplaten nemen gretig aftrekt. Ennnn de bezoekers zijn super enthousiast over onze collecties, want ook de knitwear hangt uiteraard in de zaal. Er wordt veel gepast, gevoeld en gesproken en de eerste bezoeker koopt gelijk een nieuw vest, hoe tof is dat! Dit is het startsein voor enorm veel leuke reacties, pas sessies en verkopen! Doordat onze gastenlijst heel divers is komen een aantal mensen elkaar sinds lange tijd weer tegen en we zien veel leuke gesprekken ontstaan, dit is precies wat we willen!! Beide zijn we enorm in ons element en trots op zoveel enthousiasme en de spontane opkomst van zoveel mensen. Nu zijn we helemaal zeker dat dit soort events perfect passen bij wat wij met Studio Steelblue willen neerzetten. Als de middag langzaam overgaat in de avond laten we de laatste bezoekers naar buiten en ruimen snel alles op. Wat een succes en wat een fijne dag! 

Wil je aanwezig zijn bij Studio Time episode 2? Gezellig! 

Stuur ons een mail op info@studiosteelblue.com

Tot snel,

Joost & Bianca

          

    

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment