Studio Steelblue

Hoe duurzaam scoort mijn artikel?

Deze vraag zullen we ons allemaal wel eens stellen. En wij hebben het ons uiteraard meerdere keren afgevraagd. Vanaf de lancering van Studio Steelblue leeft bij ons de wens om visueel te maken hoe duurzaam onze producten zijn. Ranking the stars maar dan voor onze producten zeg maar!

Maar hoe dan? Wat zijn onze regels of wat zijn de maatstaven?

Na er even goed over na gedacht te hebben, heee we roepen niet voor niets “Think about it”, hebben we het volgende systeem bedacht;

De Sustainable Arrow

Door middel van ons logo “de sustainable arrow” kun je aflezen hoe jou product scoort op de eerste 2 criteria die wij belangrijk vinden, materiaal en productie. Omdat wij geloven dat een positieve blik op de wereld ons verder brengt zullen wij dit doen volgens het goed, beter, best principe. De maximale score van 3 arrows is dus het beste wat wij jullie en onze wereld kunnen bieden.

Studio Steelblue blogOk, klinkt logisch hoor ik je denken, maar vertel eens wat meer over die maatstaven per criteria. Dat doen wij graag! Laten we dat doen aan de hand van onze knitwear collectie. Op het gebied van productie scoort deze bij ons 3 arrows. Hij is lokaal, ambachtelijk en onder de juiste omstandigheden geproduceerd. Dit hebben wij met eigen ogen gezien en vandaar dat we een maximale score van 3 arrows geven. Ter vergelijking, onze sweater wordt niet binnen Europa geproduceerd, maar wel in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, vandaar dat de sweater 2 arrows krijgt. Dat is ook een hele mooie score!

Zichtbaarheid

Bij iedere score zal ook een uitleg zichtbaar zijn waarom een arrow score van 1,2 of 3 behaald is. Omdat de maatstaven per product kunnen verschillen zullen we deze ook uitschrijven. Onze collectie groeit bijna maandelijks, dus de arrow scores en uitleg zullen daarin meegroeien.

Mooi zeg, maar waarom hebben jullie nog niets over CO2 uitstoot in jullie maatstaven staan? Dat is een goede vraag en omdat wij altijd zo transparant mogelijk willen zijn is het antwoord hierop ook heel simpel. Dit kunnen wij nog niet inzichtelijk maken omdat we nog een klein label zijn. Zodra hiervoor de kans is zullen wij deze direct toevoegen, dat is beloofd.

In de praktijk zal de arrow score per product op onze website zichtbaar zijn bij de product informatie. Dus snel en in 1 oogopslag zichtbaar hoe jouw product scoort! We werken eraan om dit ook op onze product tags zichtbaar te maken! Work in progress!

Wij zijn er trots op weer een stapje te hebben gemaakt in onze groei!

Heb je nou vragen naar aanleiding van dit blog of wil je gewoon eens wat vragen?

Aarzel niet, mail ons op info@studiosteelblue.com       

Tot snel! Joost & Bianca

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment