Nu op Cinetree – Kwaliteit films en documentaires – Augustus update

Op Cinetree staan net even andere films en documentaires dan op de grote streaming diensten. Natuurlijk genieten we allemaal van het nieuwe seizoen La casa de papel op Netflix of klappen we in een paar dagen een seizoen Mocro Maffia erdoor op Videoland. Maar bij Studio Steelblue hebben we een sterke drang naar originele kwaliteit films die je raken en tot nadenken zetten. En die vinden we bij Cinetree.

Bij Cinetree vind je een aanbod geselecteerd door curators uit de filmwereld en creatieve industrie zoals founder Hanna Verboom, presentator Humberto Tan of regisseur Eddy Terstall. Zij doen aanbevelingen over bijzondere verhalen en films die je raken. Ook heeft het platform een aanbod in documentaires die diep ingaan op de onderwerpen en ervoor zorgen dat ze nog dagen in je gedachten blijven.

Daarom vanaf nu op Studio Steelblue onregelmatige updates van het aanbod kwaliteit films en documentaires op Cinetree, omdat wij je willen inspireren, prikkelen en na laten denken.

Think about it, zoals wij dat noemen!

 


 

– Slumdog Milionaire  –   

Cast: Dev Patel, Freida Pinto, Saurabh Shukla

Regisseur: Danny Boyle, Loveleen Tandan

Duur: 120 min.

Genre: Romantisch drama

Jaar: 2008

Verhaal:

Tijdens zijn publieke kans op geluk wordt Jamal te allen tijde geconfronteerd met een intens jaloerse wereld. Slumdog Millionaireopent dan ook met de vraag hoe een arm en simpel persoon als hij toch zover kan komen waar zoveel anderen falen. Hoe kan iemand met zijn kansloze achtergrond de antwoorden weten op alle vragen van een miljoenenwedstrijd?

Vergelijkbaar met Life of Pi gebruikt Slumdog Millionaire een personage dat vertolkt wordt door Irrfan Khan om middels een gesprek tussen een uitzonderlijke hoofdpersoon en zijn toeschouwer een onwaarschijnlijk verleden te vertellen. In dit geval de geschiedenis van de 18-jarige Jamal, die als arme thee-assistent op het punt staat “Who wants to be a millionaire?” te winnen. Net zoals Forrest Gump en Life of Pi is de film van Danny Boyle een Oscar-magneet en gebaseerd op een bildungsroman. Maar in tegenstelling tot Forrest Gump en Life of Pi, wordt ‘slumdog’ Jamal niet zozeer geconfronteerd met zichzelf maar vooral met de genadeloze wereld om hem heen. Het resultaat is een betoog over een wereld vol escapisme en bovenal over de krachtige menselijke emoties van animositeit, jaloezie en afgunst.

 

 

Toch is Slumdog Millionaire in zijn geheel een (dramatisch) feelgood-verhaal van Charles Dickens-achtige proporties; zelfs met ongelooflijk vijandige bijpersonages is Jamals verhaal er eentje van hoop. De film is in de westerse wereld dan ook ontvangen met bombastisch applaus dankzij het rags-to-riches verhaal, terwijl menig filmexpert in India het levensverhaal aanwijst als stereotiep armoedetoerisme. Maar aan het eind van de dag is Slumdog Millionaire niet een docudrama over de realiteit van de Indiase sloppenwijken: het gebruikt Mumbai als setting om een hoopvol verhaal over succes vanuit afgunst te vertellen. En het doet dat op een uitstekende manier gevuld met iconische beelden.

Slumdog Millionaire pakt het contrast tussen rijkdom en armoede en brengt het tot een dramatisch en tegelijkertijd romantisch hoogtepunt. Slumdog Millionaire is een meesterlijk verfilmde bildungsroman over een wereld vol afgunst en onmogelijke lotsbestemmingen, en is stiekem vandaag de dag één van de meest relevante films om te zien.

 

Trailer:

 

Waarom zou je deze film kijken?

  1. De film heeft 147 prijzen in de wacht gesleept, waaronder 8 oscars.
  2. Fantastisch acteerwerk van oa Dev Patel en Freida Pinto, wist je dat die tijdens de opnames een relatie kregen?
  3. Het is de eerste Bollywood film die wereldwijd bekendheid genereerde.

Oh deze ziet er goed uit, waar kan ik hem kijken?

KLIK HIER MAAR OP DAN BEGINT DE FILM GELIJK


– Into the wild – 

Cast: Emile Hirsh, Vince Vaughn, Catherine Keener

Regisseur: Sean Penn

Duur: 148 min.

Genre: Avontuur

Jaar: 2007

Verhaal:

We kennen er allemaal wel eentje: een lustbegeerde reiziger. Zo’n reiziger die zonder al te veel moeite huis en haard achter zich laat, het vliegtuig pakt en naar de andere kant van de wereld trekt om pas maanden (of jaren) later terug te keren. Je bent jong en je wilt wat; en dus neem je een tussenjaar, een extra lange vakantie of sabbatical. Helemaal alleen naar het einde van de wereld. Negen maanden lang met een backpack op je rug door Azië zwalken, slapen in hostels, nieuwe mensen ontmoeten. Studeren in het buitenland, een taalcursus volgen in China, een jaar werken als tourguide… je kunt het zo gek nog niet bedenken of we doen het. Want als we één ding moeten aannemen van al die hunkerende avonturiers, dan is het dat er “niets zo prachtig is” als de magie van reizen. Eventjes helemaal alleen je eigen pad bewandelen, iets nieuws ontdekken, de wereld van een andere kant bekijken

 

‘Reizen’ is een breed begrip. Je hebt de luxe reiziger en de backpacker, de primitieve reiziger en de flashpacker. En zo heel af en toe… zo heel af en toe kom je een wel héél ambitieuze reiziger tegen. Iemand die het liefst álles achter zich zou laten en de moderne samenleving wil ontvluchten. Iemand die droomt van de natuur, een zelfvoorzienend bestaan, van vrijheid of het primitieve leven. Iemand zoals ‘Alexander Supertramp’, ofwel Chris McCandless: de jongen die op 24-jarige leeftijd besloot om al het contact met zijn familie te verbreken, zijn spaargeld aan Oxfam International te doneren en er met de Noorderzon vandoor te gaan. Op weg naar de wildernis van Alaska, helemaal alleen, into the wild.

Het unieke verhaal van Chris McCandless verwierf in 2007 wereldwijde bekendheid toen acteur en regisseur Sean Penn besloot het gelijknamige boek (geschreven door Jon Krakauer) te verfilmen. Om het reisverhaal van McCandless zo goed mogelijk weer te geven, besloot zowel Penn als Krakauer om dezelfde lange reis te maken die Chris enkele jaren eerder in zijn eentje deed. En hoewel zijn expeditie een loodzware, vrijwel onmogelijke onderneming bleek te zijn, heeft McCandless met zijn wandeltocht vele mensen weten te inspireren. Nog altijd trekken honderden reizigers van over de hele wereld naar de Stampede Trail in Alaska om precies diezelfde eenzame kilometers af te leggen. Waarom? Omdat zij, net als Chris McCandless, op zoek zijn naar een bijzonder soort geluk. Een eenzame gelukzaligheid die je enkel mee kunt maken door zelf op reis te gaan en eventjes helemaal alleen te zijn. En daarvoor hoef je echt niet naar het einde van de wereld, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om een dag alleen op pad te gaan. Een tripje naar een andere stad, een bezoekje aan een museum of gewoon een boekje lezen langs het water: alleen zijn kan soms wonderen doen.

 

Trailer:

 

Waarom zou je deze film moeten kijken?

1. Er een aantal ontzettend belangrijke levenslessen uit deze film voortkomen (onze favoriet: happiness is only real when shared).

2. Into the Wild laat zien hoe mooi maar ook hoe onverbiddelijk de natuur kan zijn.

3. Je zult genieten van de beelden van alle verschillende landschappen die Amerika rijk is én van de geweldige soundtrack van Eddie Veddder!

 

Ja deze moet ik gezien hebben, waar kan dat?

KLIK DAN HIER EN BEGIN GELIJK MET KIJKEN


Cinetree gratis proberen uitproberen?

Heb je na het lezen van deze update behoefte aan een shot kwaliteit?

Via deze link probeer je Cinetree een maand gratis uit!

https://cinetree.nl/vrienden/7ee8pa

 

 

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief om up to date te blijven van alles!

(En pak gelijk jouw 10% korting op je eerste aankoop)

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment