About us

Bianca

Hi! Ik ben Bianca, de creatieve spin in het web van Studio Steelblue. Mijn passie voor de mode werd al op jonge leeftijd aangewakkerd, omdat mijn moeder coupeuse is. Dat besefte ik me op dat moment overigens totaal niet. Toen ik wat ouder werd wist ik alleen dat ik “iets creatiefs” wilde doen later. Mijn broer studeerde percussie aan het conservatorium. Dat leek me ook heel tof, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor Artemis Modeacademie in Rotterdam. Daar kwam ik er al snel achter dat zelf kleding maken niet mijn grootste passie is. Mijn moeder is er overigens een ster in! Mijn passie ligt bij het ontwerpen en samenstellen van collecties. Het spel om iets unieks te creëren is waar ik het meeste plezier uit haal.

In de afgelopen 12+ jaren ben ik als designer werkzaam geweest voor grote en kleine bedrijven. Tot 2015 in loondienst en in 2016 kreeg de wens om als freelancer te starten de overhand en ben ik die droom gaan najagen.

Zo onrustig als ik soms ben, ontmoette ik precies op het juiste moment Joost. Joost had net een start gemaakt met zijn nieuwe label Studio Steelblue en vroeg mij of ik hem kon helpen met de creatieve kant. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Niet veel later vroeg hij of ik zijn compagnon wilde worden. Super tof om een startend label op te bouwen. Ik volgde mijn gevoel en sprong in dit avontuur.

Bouwen aan een collectie is waar mijn passie ligt. Samen met onze zorgvuldig gekozen partners sparren en discussiëren we om tot de beste ideeën te komen. Via onze blog/vlog en social media geef ik je graag een kijkje achter de schermen tijdens ons creatieve proces en het opbouwen van Studio Steelblue.

Ik hoop je snel te zien in onze shop en social media!
Groetjes Bianca

Studio Steelblue - Bianca - Desk

Studio Steelblue | Bianca
Elke-Smit-Fotografie034
Joost

Hey! Ik ben Joost , de commerciële en conceptmatige kant van Studio Steelblue. Mijn passie voor mode is net als bij Bianca genetisch bepaald, aangezien mijn opa kleermaker was. Volgens mijn moeder was ik op jonge leeftijd al zeer uitgesproken over de kleding die ik wilde dragen.

Na mijn middelbare school ben ik aan de slag gegaan in de retail. Naast mijn werk heb ik diverse mode opleidingen met succes gevolgd om mijzelf te ontwikkelen. Via mooie retailers als Hans van Groeningen en Armani ben ik bij de Bijenkorf terecht gekomen waar ik momenteel werkzaam ben. Door het werken met alle mooie producten in de winkels, wakkerde bij mij ook de droom aan om zelf iets op te gaan bouwen. Maar wel op mijn eigen manier, volgens mijn eigen normen en waarden en op een verantwoorde manier. Met die droom ben ik ik Studio Steelblue gestart, een combinatie van design en verantwoorde, ambachtelijke productie. Via mijn oude schoolvriend Frank kwam ik in gesprek met zijn vriendin Bianca. Na een hoop brainstormen en plannen maken kwam ik tot de conclusie dat zij voor mij de perfecte compagnon in Studio Steelblue is. Gelukkig dacht zij daar ook zo over en zijn we vol energie van start gegaan!

Graag neem ik jullie mee in onze avonturen en de groei van ons label via de social media kanalen en op ons blog.

En uiteraard hoop ik jullie mee te nemen in onze passie en te overtuigen om iets moois in onze shop of bij onze retailers aan te schaffen! 😉

Tot snel! – Joost

Volg je ons al op Instagram?