Betaalbare duurzame mode

Wanneer kunnen we spreken van betaalbare duurzame mode? Dat heeft te maken met allerlei factoren. Bij Studio Steelblue denken wij na over alle aspecten binnen het design proces en de productie keten. Daaronder verstaan wij duurzame productie, het kiezen van duurzame materialen en een eerlijk loon voor de ambachtslieden Wat uiteindelijk leidt tot producten van hoge kwaliteit die lang meegaan.

Graag nemen wij je mee in het proces. Wanneer wij van start gaan met het ontwerpen van een nieuwe collectie komt gelijk de keuze van materialen naar voren. En in ons geval gaat dit over duurzame materialen. Wij werken voornamelijk met biologisch kwaliteiten en gerecyclede garens. Dit is op diverse punten duurzaam.

Biologische materialen

Het gebruik van biologische materialen, houdt in dat er geen chemische stoffen en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt voor het verbouwen en laten groeien van de grondstoffen. Dit betekent dat dit beter is voor de gezondheid van de telers en er blijven velen malen minder chemische stoffen achter in de kleding. Dit komt ook je eigen gezondheid ten goede.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen betekent dit dat er veel minder water nodig is om tot een uiteindelijke kwaliteit te komen die wij kunnen gebruiken voor onze collecties. Er is geen water nodig om een gerecyclede grondstof te verbouwen. Het is namelijk al een keer verbouwd en heeft alleen een nieuw leven gekregen. Het gerecyclede materiaal wat wij gebruiken in onze knitwear collecties hoeft ook niet meer geverfd te worden, want wij gebruiken de kleur die het al heeft en dit blenden wij met nieuw garens. Dit geeft ook nog eens een rijke uitstraling. Een win-win situatie dus. Het restwater na verven van de nieuwe materialen wordt opgevangen en hergebruikt.

Onze collecties

De productie van de collecties en het importeren van de materialen houden wij zo dicht mogelijk bij huis om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. Ook dit draagt bij aan onze duurzame mode.

Bovengenoemde punten zijn voor ons vanzelfsprekend. Wij willen iedereen in goede gezondheid laten werken voor een eerlijk loon. Daarom selecteren wij met zorg onze materialen en productiekanalen. Dit is nodig om onze planeet ook voor de volgende generatie leefbaar te houden en mensen met passie te laten werken. 

Dit bij elkaar opgeteld is onze visie op betaalbare duurzame mode.

Ben je benieuwd waar wij onze garens vandaan halen? Lees dan ons blog.