Contemporary fashion

Contemporary fashion is de stijl die Studio Steelblue het beste omschrijft, maar waar staat dit dan echt voor? Om dat goed te doen zullen we eerst de term duidelijk moeten hebben. Daarvoor is de vertaling die online te vinden is eigenlijk het beste:

“Contemporary apparel is clothing that is accessible, in price and in terms of the way people wear it. The contemporary category often contains more modern-style clothes compared to the higher end luxury market. The voice of the contemporary industry is a bit more modern and a tad younger (not always, but often).”

Vrij vertaald staat contemporary fashion voor een toegankelijke kledingstijl zowel qua prijs als stijl. In deze kledingstijl vallen kledingstukken die zowel modern als tijdloos zijn en de items zijn makkelijk te combineren met designer kledingstukken maar ook met andere items uit collecties van retailers.

Fan van contemporary stijl

Bij Studio Steelblue zijn we fan van de contemporary stijl, onze collecties zijn tijdloos, van een hoge kwaliteit en makkelijk combineerbaar met jouw persoonlijke stijl. Omdat wij geloven dat jouw stijl uniek is en iedere dag meerdere stijlmomenten kent maken wij onze kleding met dee gedachte. De gedachte dat jij je altijd moet kunnen aanpassen aan de stijl die je wilt uitstralen en aan wat er op dat moment van jouw kleding gevraagd wordt. Dit is onze ogen waar contemporary fashion voor moet staan. Het is tijdloos, heeft een hoge kwaliteit, het is combineerbaar voor iedere gelegenheid en bereikbaar qua prijs.

Hoe vertaalt deze contemporary stijl zich in onze designs? Alle collecties van Studio Steelblue zijn ontworpen met in het achterhoofd de mogelijkheden die het kledingstuk moet hebben om gecombineerd te worden. Dit zie je terug in de cleane looks, de subtiele details en de rijke materialen die gebruikt worden zoals bio katoen en gerecyclede wol. Ieder ontwerp vertelt zijn eigen verhaal, wat vaak terug te zien is in het item zelf. Soms is dit heel duidelijk zichtbaar en soms juist heel subtiel in kleine details zoals teksten of een stiksel.

Dat is wat we bij Studio Steelblue contemporary fashion noemen. 

Naar de webshop